marți, 20 ianuarie 2009

Examen

Examen, senzatii tari, sudori reci ce se preling pe sira spinarii, si inima bate sa-ti sparga pieptul. Fituica pe care ai scris-o cu atata chin in camera ta la ore tarzii si de care ai avut atata grija se contorsioneaza, luand forme ciudate in incercarea de a o ascunde. E un joc de uzura psihologica, cine pe cine pacaleste, cine pe cine prinde pe picior gresit si mereu va exista un prins ca deh orice razboi nu e razboi fara victime.
Profesoara se plimba cu aparenta nepasare, dar suntem constienti ca ochii ei ca doua radare, sunt in alerta. Deja fituica frige, capata o greutate de plumb de fiecare data cand radarele se intorc. Inima sta sa o ia la goana, fara a-i mai pasa de tine de fiecare data cand o vezi ca se apropie.
Plamanii urla turbati dupa o tigara, palmele se umezesc, picsul e strans cu atata forta intre degete ca mai are un pic si se sparge. Acum e momentul, e cu spatele si vorbeste cu un coleg,. Am prins doua propozitii, cateva randuri completate, alte sutimi castigate, si te opresti. Jocul de uzura psihologica reincepe. Pasii ei pe parchet rasuna in linistea de mormant. Toti sunt in asteptarea urmatorului moment de neatentie.
Minutele par ore, aerul parca se lichefiaza, urechile capata o sensibilitate animalica, atente la orice sunet, la orice miscare, si o data cu ele si noi devenim animalici. Capul se apropie de banca in incercarea de a ne camufla de colegul din fata, ne strangem membrele langa noi si pandim.
Dar apar si victimele, un moment de neatentie, radarul a detectat o miscare ciudata in banca din fata mea, se apropie. Rugile se ridica instantaneu din zeci de creiere. A cazut, a clipit cand nu trebuia, usa il inghite. Cuvintele suna ca niste impuscaturi:"Ne vedem in sesiunea de restante." Aceste cuvinte blestemate, cuvinte pe care te rogi sa nu fii tu cel care le aude.
Si totusi se termina, stam toti si inspiram tutun, vorbind, glumind, incercand sa alungam stresul.
A mai trecut un examen, dar stresiunea continua. Vor mai veni si alte examene, si razboiul va continua mereu, vesnicul razboi intre profesor si student, dar mereu victime vor fi doar de partea studentilor.

Niciun comentariu: